Дома > Вести > Вести од индустријата

Кои се главните фактори кои влијаат на цената на машината за гравирање?

2022-11-05

Постојат различни видови машини за гравирање. Според неговите функции и намени, можеме да го поделиме на рекламна машина за резбарење, машина за резба на дрво, машина за резба на камен и машина за резба на метал. Секоја категорија е поделена на неколку категории според прилозите и нивните параметри. Сепак, постојат многу фактори кои влијаат на цената на машините за гравирање. Сега да разговараме за факторите кои влијаат на цената на машината за резба.



1ãКонтролен систем. Контролниот систем на машината за гравирање е поделен на компјутерска контрола и контрола на рачката DSP. Двата контролни системи имаат свои предности, но во однос на цената, контролата на рачката е повисока од компјутерската контрола.

2ãПогонски систем. Погонскиот систем на машината за гравирање е поделен на систем за чекорење и серво систем. Точноста на серво-системот е поголема од онаа на системот за чекорење, а позициите на чекор и век нема да се изгубат во процесот на втиснување.

3ãТип на вретено мотор. Моторите со вретено имаат различни цени покрај различните марки. Нејзината моќ е исто така фактор кој влијае на цената. Исто така, треба да видиме кој аспект се користи при купувањето. Ако е главно за олеснување, можете да изберете вретено мотор со помала моќност. Ако се користи за сечење, се препорачува да се користи вретено мотор со голема моќност.

4ã Конвертор на фреквенција. Конверторот на фреквенција главно се користи како моторен погон на вретеното за да го контролира стартот, запирањето и регулирањето на брзината на вретеното. Затоа, добар инвертер има многу важно влијание врз квалитетот на машината.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept