Дома > Вести > Вести од индустријата

Дали Cnc рутерот е лесен за ракувањеï¼

2022-12-09

CNC рутер of the three operating rules, the following editor to take you to understand.
Прво, операторот мора да биде запознаен со перформансите и структурата на машинскиот алат, да ги совлада процедурите за работа и строго да ги следи шифрите и процедурите за работа и одржување.
Второ, неназначениот персонал не треба случајно да ја користи опремата и треба да се обезбедат мерки за заштита од пожари во затворен простор.
3. Пред да ја стартувате машината за гравирање на пена треба да се изврши следнава работа:
1) секогаш чувајте ги чисти плочата за влечење на масата, топчестиот шраф и водилката, не дозволувајте да влезе прашина, за да не влијае на точноста на движењето.
2) ако ролерот има тресење на жица или вибрации за време на комутацијата, треба веднаш да се запре, да се провери дали соодветните делови се лабави и да се прилагоди навреме.
3) керозин треба да се вбризгува во лежиштето на тркалото 1-2 пати неделно за да се одржи чистотата и работниот век.
4) обрнете посебно внимание на внимателно одржување на конзолниот уред и одржувајте го чист.
5) операторот не смее да ги манипулира електричните компоненти и уредите за конзола. Доколку се најдат проблеми, машината веднаш треба да се запре и да се извести персоналот за одржување за ремонт.
6) прекинете го напојувањето со електрична енергија на крајот од работата или после работа, избришете го машинскиот алат и сите контролирани уреди, чувајте го уредно, покријте ги сите компјутери со капак, исчистете го работното место (за да се избегне прашина), особено исчистете ја лизгачката површина на водичот на машинскиот алат и внимателно подмачкајте ги записите за менување и работа.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept