Дома > Вести > Вести од индустријата

Примена на CNC машина за гравирање во дрвени врати

2023-03-28

CNC машината за гравирање е производ на мешавината на обичните технолошки знаења за гравирање и денешната CNC технологија. ЦПУ машината за гравирање интегрира технологија на план со помош на компјутер, технологија за производство со помош на компјутер, технологија за нумеричко управување и технологија за прецизно производство. Таа е нова, единствена и напредна машинска алатка за обработка на ЦПУ. Во споредба со обичната опрема, SUNNA CNC машината за гравирање ги има придобивките од прекумерната ефикасност, најдобриот правилен под и перформансите со прекумерна такса. Појавата на CNC технологијата овозможува движењето на алатот да се контролира со компјутер, а комплицираните стратегии како што се кривините, резбите, дупчењата и жлебовите на стоката од дрво се механизирани и автоматизирани.



Машините за гравирање со ЦПУ најшироко се користат во дрвени врати и кревети. Машината за гравирање прво прави CAD цртежи во согласност со големината, потоа ги пакува и увезува, а потоа ги обработува, со што се заштедуваат супстанции и е практична и изводлива. Мерки на претпазливост: Кога се обработуваат линиите за стегање, поради фактот што стегањето на работното парче е обично на работ, неопходно е да се плати камата за мерење и пресметување дали функцијата на поставената тела е или не на патеката на алатот. Тешко е прицврстувачот да го поправи секој дел за обработка во средината на плочата. Кога обработката ќе заврши, компонентите ќе бидат многу помалку поврзани со плочата, сега не се ефикасно прицврстени и уредот се ротира со прекумерна брзина, што резултира со колапс и летање на работното парче, што е небезбедно и наклонето кон дефект на стрништата. Затоа, од клучно значење е да се плати камата за да се резервира позитивен додаток за обработка во текот на дебелината порано од обработката за да се увери дека има поголеми врски помеѓу обработените компоненти и плочата за да се спречи распространетоста на горенаведената ситуација.



Кофражни за обработка на тркалезни лакови или компоненти во специјална форма При обработката на дрвени врати, многу панели се во облик на лак или посебен облик. Многу е тешко и опасно да се обработува на крајната машина за глодање и треба да се направат шаблони. Сепак, потребите за прецизност на лачните компоненти и шаблоните во специјална форма се многу претерани и предизвикувачки за обработка. Користењето на машина за гравирање ќе го направи овој начин многу едноставен. Сакате само да ги форматирате правилните цртежи во CAD и да ги софтверирате за механичка обработка. CNC машината за гравирање може да се каже дека е машина за насочување и глодање со компјутерска функција за нумеричка контрола.


CNC машината за гравирање е CNC опрема за обработка со прекумерна диплома за автоматизација и широк спектар на апликации. Преку употреба на софтверска програма за дијаграм за гравирање во програмирање на работната површина на гравирање, се проширува софтверската карактеристика на машината за гравирање при обработката на композитни врати од цврсто дрво, се диверзифицира површинската декорација на дрвените врати и се поедноставува сложениот процес на обработка. Ги има предностите на прецизноста на обработката, прецизноста на грубоста на површината и високата ефикасност на обработката.

 

 

 

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept