Дома > Вести > Вести од индустријата

КАКО ФУНКЦИОНИРА ЛАСЕРСКОТО ЧИСТЕЊЕ

2023-04-13

Ласерско чистењетехнолошките знаења функционираат со користење на испраќање пулсирања на ласерска светлина со должина на наносекунда во насока на површината. Кога е во интеракција со загадувачи кои примаат ласерска светлина, загадувачите или честичките од обвивката ќе се превртат во гас или стресот од меѓусебното дејство ќе предизвика честичките да се ослободат од површината.

 

Со соодветните ласерски поставки и опрема, ласерското чистење е неспоредливо во неговата способност да го олесни целиот пат до голиот метал на вашиот производ. Adapt Laser е специјализиран за експертиза и софтвер за опции за ласерско чистење за колективно да го постави методот за вашата конкретна ситуација. Откако ќе ја одбереме мешавината на поставки и опрема, начинот може да се усогласи со различни поставки - работи многу ефикасно, освен што влијае на интегритетот на површината што ја чистите.

 

Покрај неговите способности за чистење, ласерската технологија воведе предности: практичен е за ракување, безбеден, лесно автоматизиран, тивок и сигурен. Не бара чистење, доаѓа со ниски оперативни трошоци, ниско одржување и еколошки.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept