Дома > Вести > Вести од индустријата

Главните фактори кои влијаат на квалитетот на сечењето на CNC плазма машината за сечење.

2023-04-24

Како што сите знаеме, квалитетот на сечењето на CNC плазма машината за сечење е многу различен од оној на машината за сечење со ласерски влакна, што влијае на квалитетот на сечењето?


Прецизноста на сечењето на CNC опремата за сечење, пилата за сечење, брзината на сечење, висината на плочата и различните елементи ќе имаат ефект врз квалитетот на сечењето. Иако има многу фактори кои влијаат, генерално, основен елемент е изборот на напојување за сечење на плазма. Затоа, кога се користи CNC машина за сечење плазма, за да се има огромно брзо сечење, неопходно е длабоко да се препознаат и да се сфатат параметрите на процесот на сечење на машината за сечење. Само на овој начин благословите на машината за сечење со плазма може да се донесат во целосна игра за да се осигураме дека е претерано најдоброто од сечењето на работните парчиња.

Во методот на сечење на CNC машината за сечење плазма, најважно е современото прилагодување на плазма електричната енергија за сечење, а неговото исклучително е веднаш поврзано со дебелината на сечењето и намалувањето на брзината.


Кога се зголемува струјата на сечењето на компјутерот за намалување на CNC на плазмата, електричната енергија на плазма лак се зголемува, се зголемува способноста за сечење и се зголемува темпото на намалување; напротив, се претвора во помала. Денешното сечење на плазма CNC машината за сечење се зголемува, а дијаметарот на плазма лак се зголемува, што дополнително го прави лакот подебел и засекот ќе стане поширок; ако материјалот за сечење е дебел, а млазницата е мала, струјата на сечење на плазма CNC машината за сечење е преголема, што ќе го засили термичкото оптоварување на млазницата, а млазницата ќе биде предвреме Ако е оштетена, квалитетот на сечењето е природно слаб, а ако е значително оштетен, не може ни да се сече нормално. Затоа, порано од сечењето, струјата за сечење и соодветната млазница треба успешно да се изберат во согласност со дебелината на материјалот за да се увери во квалитетот на сечењето.


Конечно, при сечење машина за сечење со CNC плазма, покрај изборот на соодветниот материјал, треба дополнително да се земат предвид и различните влијателни елементи за суштински да се обезбеди намалување на квалитетот.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept