Дома > Вести > Вести од индустријата

Важноста на одржувањето на машината за сечење со плазма

2023-06-01

Треба да имате на ум дека CNC машините за сечење плазма се многу сложени машини. За разлика од поедноставните механички машини, тие не продолжуваат да работат само со „подмачкување на брзините“.

 

Секачот за плазма се потпира на постојана сложена интеракција на различни компоненти и системи, вклучително и компоненти за контрола на движењето, како што се погонски мотори, менувачи и погонски засилувачи, контрола на висината на факелот, контрола на протокот на гас, неколку сложени софтверски елементи (CAM, CNC, контрола на движење) и секако самиот систем за сечење плазма. Последната е супер комплексна технологија сама по себе.

 

За да се осигури дека сите овие поединечни компоненти и софтверски елементи се во совршена работна состојба, како и за меѓусебна интеракција на непречен и координиран начин, правилното рутинско одржување на целата CNC машина за сечење плазма треба да биде клучен дел од секој производствен процес.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept