Дома > Вести > Вести од индустријата

Како CNC рутерите можат да помогнат во изградбата на кујнски кабинети?

2023-06-26

ЦПУ рутерсе индустриски машини кои ви дозволуваат да ги оживеете вашите идеи - индустриски 3Д принтери кои можете да ги контролирате прецизно со помош на компјутерски софтвер. CNC рутерите се состојат од компјутерски машини за прецизни операции на сечење и насочување. Користи мелење, гравирање и глодање за извршување на задачи како што се сечење и резбање пластика, камен и метал. ЦПУ рутери за обработка на дрво се потребни за изградба на кујнски кабинети. CNC рутерите се машини за обработка на дрво дизајнирани да „млазат“ контролирани блокови од материјал со големи брзини додека ги сечат до точната потребна должина.



Како CNC рутер помага во изградбата на кујнски кабинети

3D CNC рутер е од суштинско значење за вакви сложени проекти. Може да произведе сложени форми прецизно, брзо и сигурно. Нема ограничувања за овие 3D форми бидејќи тие се креирани во CAD софтверот пред самата машина да ги произведе. Користењето на CNC гравер ќе ви заштеди време и пари, а исто така ќе создаде кујна која го цени вашиот буџет и ефикасност. Со мерење колку скапи чини рачното производство, можно е да се намалат трошоците за најмалку 50%.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept