Дома > Вести > Вести од индустријата

Што работи машината за ласерско обележување и каде работи?

2022-04-13

Ласерска машина за обележувањекористи ласерски зрак за трајно обележување на површината на различни супстанции. Ефектот на обележувањето е да се изложи длабокиот материјал преку испарување на површинскиот материјал, за да се изгравираат извонредни обрасци, заштитни знаци и знаци. Машините за ласерско обележување главно се поделени на машини за ласерско обележување CO2, машини за означување со полупроводнички ласер и машини за обележување со ласерски влакна. И машината за ласерско обележување YAG, машината за ласерско обележување главно се користи во некои прилики за кои е потребна пофина и поголема прецизност.

Машината за ласерско обележување се користи во електронски компоненти, интегрирани кола (IC), електрични апарати, мобилни комуникации, хардверски производи, додатоци за алат, прецизни инструменти, очила и часовници, накит, автоделови, пластични копчиња, градежни материјали, ПВЦ цевки.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept