Дома > Вести > Вести од индустријата

Неуспесите на моторите и решенијата на машината за резба со ЦПУ

2022-05-20

1. Моторите наCNC машини за резбасериозно се загреваат; ова главно се должи на проблемот со системот за ладење на CNC машините за резбарење, тогаш потребно е да се провери дали циркулирачката вода и пумпите за вода работат нормално.
2. Кога моторите наCNC машини за резбасе обратни, ова обично е предизвикано од недостаток на фаза на жица на моторот, а излезниот UVW терминал може директно да се замени за да се реши.
3. Ако има бучава воCNC машини за резбамотори, тоа е генерално затоа што има дефект во моторите, кој треба да го реши постпродажната услуга; може да се должи и на преголемото оптоварување на моторот, а брзината може соодветно да се прилагоди.

4. Ако брзината на моторот наCNC машини за резбае бавен, може да има проблем со моќноста на моторите на машината за резба со ЦПУ; во овој момент, можеме да провериме дали кабелот е краток спој прво или тоа може да биде предизвикано од недостаток на фаза на моторната линија.

4 Axis Cnc Wood Carving Machine

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept