Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да одржувате CNC машина за сечење

2022-05-20

1. Откако ќе го исклучите напојувањето, избришете ја надворешноста наCNC машини за сечењесо полу-сува крпа за да се осигурате дека уредот е чист и без масло. Кога бришете, внимавајте дали недостасуваат завртки и навртки за да можат навреме да се заменат.
2. Проверете и исчистете ја воздушната линија и заменете ја воздушната линија за да се „пензионира“. И заменете го елементот на филтерот на огненото оружје навреме за да се обезбеди мазност на патеката за гас.
3. Прилагодете ја затегнатоста на факелот за сечење на затегнатоста при нормална работа и проверете го абењето на челичниот ремен за да ја прилагодите затегнатоста.
4. Кога го чистите лежиштето на факелот, навртката и четирите цилиндри, додајте маст, исчистете го менувачот на количката и додајте маст за да се обезбеди нормално функционирање наCNC машини за сечење.
5. Користете компримиран воздух за да ја отстраните прашината од електричните кутии и проверете ги уредите за поврзување со нула и заштитните уреди за ограничување.

CNC Router Wood Cutting Machine
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept