Дома > Вести > Вести од индустријата

Што е динамична машина за обележување со ласер со голем формат?

2023-04-17

Како што машините за ласерско обележување прогресивно продираат во различни преработувачки индустрии, како ефикасно да се подобри ефикасноста на производството и преработката дополнително се покажа како ситуација на претпријатија. Особено за означување на производи со голема површина и тешко преместливи, вообичаено се користи машина за обележување со ласер со голем формат за обележување.


Претпријатијата можат да вршат практични набавки во согласност со нивните потреби за обработка и буџет. Доколку финансиите за набавка се доволни и ако точноста и интегритетот на графичкото обележување се високи, генерално може да се изберат динамични машини за ласерско обележување со голем формат. Оваа машина за обележување дополнително се нарекува 3D машина за ласерско обележување.


Неговиот атрибут е што може да управува со прилагодувањето на предниот објектив за фокусирање за да се реализира ласерско обележување со голем формат. Придобивката од динамичното ласерско обележување со голем формат е тоа што страната повеќе не е деформирана, а секој сноп од ласерот е теоретски подеднаков по дебелина, што може да реализира фино обележување.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept