Дома > Вести > Вести од индустријата

Зошто машините за означување со УВ ласер се поскапи?

2023-04-20

Во моментов, производите на машината за ласерско обележување вклучуваат машини за ласерско обележување CO2, машина за означување со ласерски влакна и машини за означување со ласерски УВ. Овие производи можат добро да го задоволат обележувањето и обележувањето на специфични супстанции во повеќе индустрии, за да се добие ефектот на обележување на производствените претпријатија. Сепак, трошоците за овие ставки се различни. Зошто машините за означување со УВ ласер се поскапи?



Како што сите знаеме, конфигурацијата на машината ја одредува цената на опремата, а колку е поголема конфигурацијата, толку е поголема соодветната цена. Покрај машините за означување со УВ ласер, машините за означување на CO2 и машините за обележување со ласерски влакна се една од почестите опрема за обележување. Ова е опрема за ладна обработка во широка смисла, таа не генерира топлина на површината за обработка на производот и има мал ефект врз топлината за обработка, па затоа е најдобриот избор за прецизни производи за обработка. Затоа, конфигурацијата на машината за означување УВ припаѓа на високата конфигурација на машината за обележување, која бара повисока технологија и прецизност. Ефектот на означување е позначаен и порафиниран од машините за обележување CO2 и машините за обележување со ласерски влакна, што ја прави највисока опрема за прецизност за обработка меѓу сличните ласерски производи.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept