Дома > Вести > Вести од индустријата

Придобивки од инсталирање вакуумска опрема на CNC машина за гравирање на дрво

2024-01-15

Во производството на некои претпријатија за обработка на дрво, машините за гравирање на дрво произведуваат голема количина прашок од пилевина. Затоа, употребата на опрема за правосмукалка за машини за гравирање на дрво има големи предности. Може да го избегне загадувањето на дрвениот CNC рутер, итн., а исто така е погодна за употреба на дрвен CNC рутер. Само тогаш може да се изврши нормално одржување и одржување. Во исто време, може да се избегне физичка повреда на операторот.



Најпрво, при изборот на машина за гравирање, задолжително изберете CNC рутер  со уреди отпорни на прав и отстранување на прав. Бидејќи може да апсорбира многу прашина создадена за време на процесот на гравирање во секое време од процесот на гравирање. И покрај тоа, сè уште ќе има одредена количина прашина во воздухот, затоа им препорачуваме на операторите да носат заштитни очила и маски за прав кога работат за да ги заштитат очите и дишните органи и да спречат повреди од прашина.


Дополнително, правосмукалката игра важна заштитна улога за време на работниот процес на машината за гравирање на дрво, затоа им препорачуваме на клиентите да ја опремат машината со правосмукалка. Од една страна, може да ја одржува хигиенската околина, од друга страна, подобро да го заштити дрвениот CNC рутер. И самиот оператор мора да преземе соодветни заштитни мерки. Инсталирањето на вакуумски уред не само што може да го продолжи работниот век на машината за гравирање, туку и да ви заштеди време за одржување на машината за гравирање.


Секојдневното одржување на уредот отпорен на прашина на CNC машината за гравирање на дрво е како што следува:


Најпрво, секој ден проверувајте и отстранувајте ги сите видови чипс и друга нечистотија на површината за да спречите таложење на остатоци, проверете дали патеката за трчање ги исполнува барањата за подмачкување и да спречите штета предизвикана од огромно триење поради недоволно масло за подмачкување. Погледнете ја површината. Без разлика дали е многу мазна и дали има гребнатини, како основа за рано откривање, овие проблеми треба повторно да се проверат пред да тргнете од работа попладне. Овие задачи се во фокусот на секој ден и се надеваме дека ќе го привлечеме сечие внимание.


Второ, главната содржина на редовните инспекции е да се провери капакот за прав на механизмот на машината за гравирање за да се спречи прав и абразивни честички да се прилепуваат на површината на цевката за ладење. Ако постојат овие работи, тоа ќе влијае на работниот век и точноста на работата на завртката и ќе предизвика оштетување на производот. Доколку е неквалификуван и се открие дека штитникот за завртката е оштетен при проверка, треба да се поправи навреме. Кога штетата е сериозна, треба да се замени навреме. По секоја работа, исцедете ја преостанатата вода во резервоарот за вода и избришете ја со сува крпа. машина.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept