Дома > Вести > Вести од индустријата

Незаменливи клучни компоненти на CNC рутер машината

2024-01-18

Колку знаете за неопходните клучни компоненти на CNC рутер машината?


1. Шипката за завртка и водилката се важни делови на CNC рутерот. Добрите шипки за завртки и шините за водење обезбедуваат точност и перформанси на CNC рутерот за време на долготрајна употреба.


2. Прилагодливиот опсег на брзина на моторот со глава за гравирање е генерално од неколку илјади до 30.000 вртежи во минута. Ако брзината не е прилагодлива или прилагодливиот опсег на брзина е мал, опсегот на примена на CNC машината за глодање ќе биде многу засегнат. Поради ограничувањата за гравирање на различни материјали, мора да се користат различни брзини на главата за гравирање.


3. Моторот на главата за гравирање на машината за гравирање е многу критичен, бидејќи моторот на главата за гравирање генерално не е покриен со гаранцијата, а моторот на главата за гравирање работи континуирано долго време, така што ако моторот на главата за гравирање не е добар, исто така ќе влијае на употребата на машината за гравирање со ЦПУ.



4. Контролерот на погонот се користи само за возење, сите пресметки ги прави компјутерот. Кога работи CNC рутерот, компјутерот е во состојба на чекање и не може да изврши наборување. Контролерот на микроконтролерот е контролиран од компјутер со една плоча или микроконтролер. Овој вид на контролер е всушност компјутер, така што додека CNC рутерот почне да работи, компјутерот може веднаш да изврши други работи на наборен уред, особено при гравирање долго време, оваа предност е особено очигледна.


Горенаведените се многу важни компоненти на CNC рутерот. Прецизноста на CNC рутер машината е неразделна од нејзините структурни делови. CNC машините за гравирање можат да гравираат мали производи, како и сечење, втиснување и гравирање во големи размери. За машините за гравирање со ЦПУ, ако има нешто друго што не го разбирате, можете да се консултирате со услугата за корисници преку Интернет на SUNNA. Големината на машината може да се прилагоди, конфигурацијата на моделот е различна, производот е одличен, услугата по продажбата е добра, а цената е разумна. Добредојдени се пријателите од целиот свет да дојдат да разговараат за соработката.







We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept