Дома > Вести > Вести од индустријата

Накратко воведете 5 совети за одржување на машината за гравирање

2022-05-07

Кога станува збор замашина за гравирањеодржување, секој може да биде позагрижен. Доброто одржување е многу корисно за употребата намашина за гравирање, што исто така може да обезбеди работен век на машината за гравирање и подобро производство. Постојат неколку методи за одржување на машината за гравирање.
1. Континуираното време на работа на дрвотомашина за гравирањее помалку од 12 часа на ден за да се обезбеди чистење на водата за ладење и нормално функционирање на пумпата за вода. Не останувајте без вода на вретениот мотор што се лади со вода. Редовна замена за да се спречи нивото на водата да биде превисоко за да изгори.
2. Откако ќе се употреби машината за резбарење на дрво, исчистете ја во одредено време и не оставајте ја без надзор. Тоа е затоа што за време на употребата ќе се создаде многу прашина, што ќе влијае на работниот век. Затоа, не заборавајте да ја отстраните прашината на работната маса и ременот на менувачот по употребата и редовно додавајте масло за подмачкување во системот за пренос (X.Y.Z 3-оска).
3. Треба да се врши редовно одржување кога машината не се користи. Обезбедете флексибилност на системот за пренос.
4. Редовно чистете ја правот во дистрибутивната кутија, проверувајте дали завртките на приклучокот се лабави и обезбедете сигурна и сигурна употреба на колото. Пред да ја отворите кутијата за дистрибуција на струја, прво исклучете го напојувањето за да се обезбеди лична безбедност.

5. При користење намашина за гравирање, задолжително исклучете го напојувањето и не го вклучувајте во состојба на подготвеност. Кога напојувањето е исклучено, тоа ќе влијае на животниот век на машината.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept